שמונה מאות שנה לפטירת הרמב"ם

אגדת הגמל
מנערותו ועד ועד יום מותו חי הרמב''ם במצריים. פעם אחת הוא ביקר בארץ ישראל ביקור קצר לאחר שעזב את מרוקו ועמד להתיישב במצריים.
על-פי המסורת הרמב''ם קבור בארץ ישראל, בטבריה.

קבר הרמב''ם בטבריה

מה מקורה של המסורת הזאת?
מקורה  בגמל אחד...

נוסע יהודי ושמו יוסף סופר הגיע מפולין לארץ ישראל באמצע המאה השמונה עשרה.  בעת ביקורו תיעד את מה שראה ושמע כאן. בין השאר סיפר יוסף סופר את אגדת הגמל,  ששמע מפיהם של אנשי טבריה:

''כמה שנים לפני מותו הוא (=הרמב''ם) היה מתאווה לֵילֵך (=רצה מאוד ללכת) לארץ ישראל, והמלך )=מלך מצריים) לא הניח לו לֵילֵך.
כשבא יום פקודתו למות, קרא לתלמידים שלו וציווה להם... [שאחרי מותו] יקחו גמל אחד... ויניחו אותו (=את גופתו) על הגמל, והגמל ילך למקום שירצה, והתלמידים ילכו עם הגמל. ובמקום שיעמיד הגמל את עצמו ולא ירצה לזוז משם, שם יקברו אותו (=את הרמב''ם). וכך עשו. והלך הגמל מאליו, מבוקר עד ערב, ובא הגמל עד עיר טבריה ועמד במקום אחד סמוך ל[קברו של] רבי יוחנן בן-זכאי ולא רצה לזוז משם.
וכיוון שראו התלמידים [את] הנס הגדול הזה, לקחו אותו (=את גופתו של הרמב''ם) מן הגמל וקברו אותו שם.''

זוהי, כמובן רק אגדה! היכן באמת קבור הרמב''ם - מי יודע?!

העושות במלאכה:
כתיבה: קרן כחלון