בגרות בלשון

(תורת הצורות - שיעור ראשון: מבוא למערכת הפועל וגזרת השלמים (16

הנחיות לעבודה

שימו לב: ההנחיות מפנות אתכם לעבודה בתוך אתר לשונט. כדי לחזור אל דף ההנחיות בתום המשימה יש ללחוץ בפינה העליונה של מסך האינטרנט על "הקודם" (או באנגליתback  : )

כדאי לכם גם להדפיס את דף ההנחיות בכל שיעור. כך יהיה הדף לנגד עיניכם, ותוכלו לצבור את דפי השיעורים.

אם יש לכם שאלות, אתם יכולים לפנות למורה הווירטואלי. לחצו כאן.

1. לחצו כאן   למבוא למערכת הפועל. קראו את המבוא, ופתרו את התרגיל.

2. לחצו כאן , קראו את החומר ופתרו  את התרגיל.

3. לחצו על כפתור 'קדימה' וקראו את החומר ה עוסק בבניין קל. פתרו את  התרגילים 1, 3

(עיון בחומר זה יאפשר לכם להבין את המתכונת של הדיון בבניינים השונים: תבנית הבניין, משמעות הבניין, משקלים שונים בנטייה ועוד. תלמיד הבקיא במתכונת הזאת יכול לדלג על סעיף זה. תלמיד המעונין בכך יכול להמשיך ולעיין בכל הבניינים באמצעות לחיצה על כפתור 'קדימה'.)

4. תרגילי סיכום לבניינים - קל, נפעל, הפעיל, הופעל: לחצו כאן , פתרו אתה תרגילים 1. 2.

5.  תרגילי סיכום לגזרת השלמים: לחצו כאן. פתרו את התרגילים.

6. עבודה על טקסט: לחצו כאן  , גללו את המסך עד לתרגיל  1. קראו את הטקסט ופתרו תרגילים 1 - 6 ותרגיל 8.

7. המשך עבודה על הטקסט: לחצו כאן.   פתרו את התרגילים.

8. תרגילי הבנה - רכיבי מבנה:  לחצו כאן.  פתרו את התרגיל בטבלה.

9. הבעה - טקסט טיעון: לחצו כאן.   כתבו את פסקת הטיעון על פי ההנחיות.

הועלה בתאריך - 12/12/2006 ע"י טובה זאבי